Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Mayıs 2014, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 1629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atletizmde Lüleburgaz sesleri

Şehrimizde atletizm adına yapılan çalışmalar meyve vermeye başladı.
Atletizmde Lüleburgaz sesleri

Master atletler yaptığı çıkışın ardından minik ve yıldız çocuklar  da atletizm arenasında boy göstermeye başladı.

 

 4 Mayıs 2014 Pazar günü Belgrad ormanı FIRATPEN parkurunda gerçekleşen 10. Atatürk koşusunda da  Lüleburgazlı atletler madalyalarla ve iyi derecelerle döndü.

 

 Sporcularımız bir 2. lik, üç 3. lük kazanırken geri kalan sporcularımızın da neredeyse tamamı ilk 10’a girmeyi başardı.

 

        Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız  Emrullah Demirel  yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi FIRATPEN koşusunun bu sene 10’cusu yapılıyor. 700 kişinin katıldığı çok kaliteli bir organizasyon. Bu sene de birçok milli atletin katıldığı 6 km’lik yarışta sporcular yağmur altında kıyasıya mücadele ettiler. Minik ve yıldız sporcularımız bu düzeydeki bir yarışmaya ilk defa katılıyorlardı. Ve haliyle bir tecrübesizlik söz konusuydu. Buna rağmen göğsümüzü kabartan dereceler elde ettiler.

         10-14 yaş grubunda Nasip Can Satılmış 2. lik kürsüsüne çıktı. Derecesi 27.42 oldu. Aynı yaş kategorisinde Cengizhan Tuncay 28.30’la 3. ve  ablası Gamze Tuncay da 34.40’lık dereceyle 3. oldu. Bu gruptaki diğer iki sporcumuz Umut Akçay 29.08’le 4. ve Kaan Okumuş da 31.11’lik derecesiyle 5. oldular.     15-19 yaş grubunda yarışlara 3 sporcuyla katıldık. Bunlardan Nur Satılmış 34.39’la 4. , Burak Altıntaş 26.10’la 6. ve Cem Us 38.30’la 17. oldu. Hep üst sıralarda görmeye alıştığımız masterlerimiz yine aynı klasik görüntüdeydiler. Yılların deneyimli sporcusu Oğuz Kesimli 26.33’le 3. lük kürsüsünde yer bulurken Emrullah Demirel 26.56 ile hocasının  ardından 4. oldu. Halil Aslan 60-64 yaş grubunda , Yaşar Kanbir de 50-54 yaş grubunda yarışa katıldı. Halil Aslan 26.26’lık derecesiyle 5. oldu, Yaşar Kanbir ise 26.21 ile 6. Oldu” dedi.

 

Yarışma ile ilgili olarak master atletlerimiz şu açıklamayı yaptılar; “ Alt yapıdan sporcular da aramıza katıldığı için çok mutluyuz. Bizim amacımız çocuklarımıza bu sporu sevdirmekti. Bugün bu isteğimizin gerçekleştiğini görüyoruz. İnşallah Lüleburgaz’da bütün sporların anası olan atletizm adına büyük gelişmeler olacak. Çocuklarımızın başarısında büyük emeği geçen antrenör Sevilay Keçeci’ı kutluyoruz’’dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek