Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Mayıs 2014, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 1788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlıların kitaplara ilgisi az

Lüleburgaz Belediyesi’nce düzenlenen 2. Kitap Fuarına konuk olan öykü ve roman yazarı Ulviye Alpay Lüleburgazlıların kitaplara olan ilgisinin az olduğunu belirtti.
Lüleburgazlıların kitaplara ilgisi az

8 Mayıs Perşembe günü öğrencilere kitaplarını imzalayıp sohbet ederken fuar hakkında görüşlerini aldığımız Alpay “ Lüleburgaz’a ilk defa geldim. Çok güzel ve sıcak insanlarınız var ama böylesi modern ve kültürlü bir kentte maalesef kitaplara olan ilgi az. İnşallah gelecek yıllarda Kitap Fuarına ilgi daha da artar. Fuarın tanıtımı ve duyuruları daha iyi yapılır. Çünkü inanın kitapsız yaşanmaz” dedi.

Kitap fuarlarının yazarlar için de apayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Alpay “Yazarlar için fuarlar bir bayramdır. Çünkü yazar, fuarlar sayesinde okurlarıyla buluşur, duygu ve düşüncelerini paylaşır” dedi.

Yazar daha sonra babasıyla birlikte kitap almaya gelen küçük Mehmetcan Güngör Ay’a kitabını imzaladı ve kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Mehmetcan’a “Sakın kitapsız kalma” diyerek daima okumasını öğütledi.

Ulviye Alpay kimdir?

Öykü ve roman yazarı olan Alpay,edebiyat çalışmalarına çocuk öyküleriyle başladı.

TRT’de Pırpır, Bir Kedi Kükredi, Gezgin Öyküler  gibi çocuk programlarında pek çok öyküsü yayınlandı. Ardından pek çok çocuk kitabıyla çocukların gönlüne yerleşti.

 1998-2000 yılları arasında Türk Dili Dergisinde çalıştı. Yetişkinler için yazdığı öyküler: Kıyı, Varlık, Türk Dili Dergisi, Çağdaş Türk Dili, Adam Öykü, TYS’nin çıkardığı

Güzel Yazılar dergisinde yayınlandı.

 1998 yılında Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu “GAP” Kanalı’nca hazırlanan “Dört Mevsim Kadın” Programı’nda Tombala  adlı öyküsü 1. Başarı Ödülü’ne değer görüldü.

Ertesi yıl Mavi Bir Merhaba adlı dosyasıyla 1999 yılı

Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü paylaştı.

 Çok rahat okunabilen eserlerinde,

“insan ruhunun değişimini, bireyin içinde bulunduğu çevre ve toplumsal baskıları, kadınlarla erkeklerin çatışmalı ilişkilerini”  anlatmada büyük başarı gösterdi. 2005’te yayımlanan ilk romanı Çalkantı’yı Vedat Günyol’a ve denizde yiten denizcilere adadı. XV. Uluslararası Kıbatek Edebiyat Sempozyumu’nda Arslan Bayır “Çalkantı” ve Albatroslarla Yolculuk adlı konuşmasında Ulviye Alpay’ın Çalkantı kitabını ele almıştır.

 GEMPORT dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

BESAM, PEN yönetim kurullarında görev yaptı.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek