Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 15 Mayıs 2014, Perşembe 09:11 tarihinde eklendi. 1118 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçiler günü kutlandı

Lüleburgaz Ziraat Odası tarafından Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla dün Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törende eski traktörler ilgi odağı oldu.
Çiftçiler günü kutlandı

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün’ün Atatürk Büstüne çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

 

Birgün, burada yaptığı konuşmada zor şartlarda üretim yapmaya çalışan çiftçinin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladığını söyledi.

 

Çiftçinin en büyük giderleri olan mazot ve gübreye yapılan zamkların tarımı olumsuz etkilediğini belirten Birgün, “Çiftçimiz pahalıya ürün üretiyor ama aldığı ürünü ne yazık ki ucuza satıyor. Bu zor şartlardan dolayıdır ki topraklarının çoğunda fabrikalar kurulmaya başlandı. Ama çiftçimiz yinede yılmadan çalışarak ülkesi için bir şeyler üretmeye çalışıyor. Umarız bundan sonra çiftçimizin şartları daha da iyi olur” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra Hükümet Konağı önünden İstanbul Caddesi sonuna kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan eski traktörler ilgi odağı oldu. Ayrıca yürüyüş boyunca vatandaşlara şeker ikramı yapıldı.

 

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek