Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Mayıs 2014, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1005 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Soma faciasının nedeni taşeronlaşmadır

Lüleburgaz Taşeron İşçiler Derneği (LUTİD) Lüleburgaz Şube Başkanı Özdeniz Özkapı, Soma’da meydana gelen maden kazasının nedeninin taşeronlaşma olduğunu söyledi.
Soma faciasının nedeni taşeronlaşmadır

Özdeniz Özkapı’nın açıklaması şöyle; “14 Mayıs 2014 kömür karası bir güne uyandık.Evet biz uyandık,ancak dün yaşanan iş cinayetlerinde kurban edilen canlar bir daha gözlerini bu dünyaya açamayacaklar.Kömürün siyahı işlenmiş elleriyle evlerine ekmek götüremeyecekler.Yolunu gözleyecek, eşi çocukları ama o dönmeyecek. Yıllardır yeryüzünün binlerce metre altında,ocakları tütsün,çocukları okusun daha iyi şartlarda çalışsınlar diye uğraştılar hep. Zonguldak!da, Kastamonu’da, Kahramanmaraş ’da, Manisa’da hep onlar öldüler."Bu işin kaderi bu ama güzel öldüler" dediler. İşte o zaman bir kez daha yandı yürekler.Bir çoğunun yanmış bedenlerini bile çıkarmadılar,yerin binlerce metre altına gömdüler. Kader, mukadderat nedense fakirlerin ocaklarında sokaklarında oldu hep.Zenginin sofrasına mahalline uğramadı. Bu arada yeni rekorlara da imza attık Türkiye olarak!!! Dünya genelinde ölümlü iş kazalarında (cinayetlerde) üçüncü,Avrupa da ise birinci olduk. Son 13 yılda tam 21 bin 941 kişi iş kazaları sonucu iş göremez hale geldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise tam 14 bin 315 kişi.Bu listedeki rakamlar ben bunları yazarken hala artmaya devam ediyordu.Biz bu cinayetlerin azmettiricilerini de katillerini de biliyoruz tanıyoruz.Başbakan ve Çalışma bakanı bu cinayetlerden birinci derecede sorumludur.Kamu görevlerini yerine getirmemişlerdir. Bu işyerlerini,ölüm ocaklarını araştırma ve denetleme komisyonu kurulması teklifini AKP’nin hayır oylarıyla denetlemeden kaçırmışlardır.Bugün aynı mecliste, daha yirmi gün önce soma işçisini kaderine terk edenler utanmadan bir dakikalık saygı duruşu yaptılar. Soruyorum o vekillere siz kimin vekilisiniz?Artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz milletin meclisini derhal millete iade ediniz. Yitip giden canların önünde saygı ile eğiliyoruz.Bu yaşananları ve sizleri asla unutmayacağız.”

 

Ertan BAYER


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek