Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 29 Mayıs 2014, Perşembe 11:37 tarihinde eklendi. 1122 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Spor ile Daha iyi eğitim projesi tanıtıldı

Lüleburgaz Belediyesi ile Bulgaristan’ın Lyubimets Belediyesi arasında IPA Sınır İşbirliği programı çerçevesinde yapılan Spor ile Daha İyi Eğitim Projesi’nin tanıtımı yapıldı.
Spor ile Daha iyi eğitim projesi tanıtıldı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, proje ile uluslar arası düzeyde eğitim ve spor projelerinin desteklenmesinin amaçlandığını söyledi.

Proje ile Lüleburgaz Belediyesi ile Lyubimets Belediyesi’nde spor alanları ve alt yapılarının tamamlanmasının amaçlandığını belirten Halebak, “335 Bin 411 Euro’luk proje kapsamında Lüleburgaz’da Sakızköy mesire alanına çocuk oyun alanı yapımı, spor ile ilgili broşür ve atölye çalışmaları, çocuk spor alanlarının açılışı ve festivaller gibi yatırımlar yapılacak. Lyubimets Belediyesi’ne ise Hristo Botev Okulu salonunun renovasyonu, masa tenisi düzenlenmesi gibi projeler yapılacak” diye konuştu.

 

Bu tür projelerle ülkeler arsında kültürel köprülerin kurulduğunu belirten Halebak, “Balkan ülkeleri ile ortak bir kültürümüz var. Balkan bölgesinin barış bölgesi olması için hep beraber çalışmalıyız ve bu yönde projeler üretmeliyiz. Bizlerin birbirinden öğrenecek çok şeyi var” dedi.

 

Lyubimets Belediyesi Başkan Yardımcısı Hristo Zhelev de, projenin çok olumlu olduğunu söyledi. Projeler sayesinde ülkelerin birbirini daha yakından tanıdığını belirten Zhelev, bu tür projelere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek