Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Haziran 2014, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 1261 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gezi Parkı yıldönümünde unutulmadı

Lüleburgaz Gençliği Grubu tarafından Kongre Meydanı’nda Cumartesi günü Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nın yıl dönemi dolayısıyla basın açıklaması yapıldı ardından da oturma eylemi yapıldı.
Gezi Parkı yıldönümünde unutulmadı

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda toplanan gurup “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Biber gazı cildi güzelleştirir” ve “Gezi şehitleri ölümsüzdür” gibi sloganlar attı ardından da basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Volkan Yıldırım, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna etik, bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştür. Taksim Dayanışmasının “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş; 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak büyük halk direnişine dönüşmüştür. Gençlerin yaratıcı zekâsı, annelerin kucaklayan şefkati, işçilerin emekten gelen gücü, kadınların gür sesi, LGBTİ bireylerin biz de varız çığlığıyla büyüyen “Gezi Direnişi”, ülkemiz toplum, kent ve demokrasi tarihinde ortadan kaldırılamayacak onurlu bir iz bırakmıştır.  Ancak iktidar, dünyaya örnek olacak bu dayanışma ve direnişten hala korkmakta, “Geziciler” olarak bizi dillerinden düşürmemekte; yolsuzluklarını, cinayetlerini katliamlarını unutturmak için hukuksuz polis şiddetini teşvik eden, adaletsizlik ve cezasızlıkla cesaretlendiren politikalar eşliğinde ülkemizi ciddi bir gerilim ortamına sürüklemektedir. Bu nedenle ülkenin neredeyse bütün meydanları, parkları, mahalleleri ve kentleri abluka altına alınmakta; 300’den fazla emekçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı’nın yasını tutmamız,1 Mayıs Emek ve demokrasi bayramını kutlamamız, 8 Mart Dünya Kadınlar günü meydana olmamız, akıl almaz polis şiddetiyle kaybettiğimiz çocuklarımızın cenazesinde bile bir araya gelmemiz engellenmektedir” diye konuştu.

 

“Bizler; işçiler, işsizler, emekçiler, güvencesizler, göçmenler, öğrenciler, halklar, görmezden geldikleriniz. Görüyor musunuz, biz meydandayız” diyen Yıldırım, “Bizler mahalle evlerimiz, fabrikalarımız, bostanlarımız, forumlarımızla, yarattığımız yeni renklerimizle, sizin yok ettiklerinize karşı var ettiklerimizle, adaletimizle meydandayız! Bizler, Ethem Sarısülük, Ali İsmail, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldrıım, Hasan Ferit,   Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet İstif, Fadime Ana, Berkin Elvan, Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz’ı anmak için; Ankara’da, İzmir’de Antakya’da, Eskişehir’de, Bursa’da, Adana’da, Mersin’de, Diyarbakır’da ve Lüleburgaz’da da olduğu gibi ülkenin dört bir yanında, meydandayız” dedi.

Daha sonra grup oturma eylemi yaptı ardından da olaysız dağıldı.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek