Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Haziran 2014, Pazartesi 09:09 tarihinde eklendi. 1829 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Danone örnek oldu

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre Günü dolayısıyla öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak için Lüleburgaz Danone Fabrikası arıtma tesisine ziyaret düzenlendi.
Danone örnek oldu

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Selda Bilgin, burada yaptığı konuşmada Dünya Çevre Günü dolayısıyla öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak için bölgedeki örnek kuruluşlardan Lüleburgaz Danone Fabrikası arıtma tesisini ziyaret ettiklerini söyledi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kırklareli şehir merkezinde çevreyle ilgi pankartlarla yürüyüş yaptıktan sonra 75 öğrenci ile fabrikaya geldiklerini belirten Bilgin, "Her yıl örnek bir fabrika seçiyoruz ve orayı ziyaret ediyoruz. Tesislerde arıtmanın nasıl olduğunu, her yapılan şeyden bir atık çıktığını ve bu atıkların çevreye zarar vermeden nasıl doğaya bırakıldığını öğrencilere öğretiyoruz" diye konuştu.

Danone Kurumsal İşler Direktörü Adnan Çavuş, Danone'nin 1999 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği standartlarında  açılan örnek tesislerden birine sahip olmanın onurunu taşıdığını  söyledi. "Danone'nin tüm dünyada gösterdiği çevre bilinci Türkiye'deki tüm faaliyetlerimize de yansıyor. Bölgede süt endüstrisinde faaliyet gösteren ilk arıtma tesisine sahip olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Çevre yasalarının hayata geçirildiği ilk günlerden beri faaliyette olan arıtma tesisimiz hem bölgedeki endüstriye model oldu hem de tüm paydaşlarımız nezdinde çevre bilincinin gelişmesine katkı sağladı." diye konuşan Çavuş, çevreye olan olumsuz etkilerin giderek azaltılmasının endüstrinin temel önceliklerinden biri olması gerektiğini vurguladı.

Okul ziyareti kapsamında Danone'nin çevreyle ilgili yaptığı çalışmalar anlatılırken, öğrencilere arıtma tesisi gezdirilerek bilgiler verildi. İkramlardan sonra program son buldu.

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek