Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 18 Haziran 2014, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 1572 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İnşaat Mühendisleri toplantısı yapıldı

İnşaat Mühendisleri Odası Lüleburgaz Temsilciliği tarafından dün Belediye Meclis salonunda Eğilim Kurulu Toplantısı yapıldı.
İnşaat Mühendisleri toplantısı yapıldı

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, burada meslekler için sadece diplomanın yeterli olmadığını söyledi. Çağın teknolojilerine uygun hareket edilerek yeniliklerle işlerin yapılması gerektiğini belirten Gökçe, “Dünyada birçok ülkede mühendislik diploması alındıktan sonra her yıl zorunlu olarak belli saat tekrar eğitim alınması gerekiyor.

Bizde oda olarak üyelerimizin bilgi birikimlerini artırmak için her yıl meslek içi eğitim düzenliyoruz. Tabi bunlara katılım istenilen kadar olmuyor. Çünkü bizde zorunluluk yok. Bizde de bunun zorunlu olması gerekiyor” diye konuştu.

 

Mühendislerin mesleki yerlilik, etik bakış acısı ve ahlaklı olması gerektiğini ifade eden Gökçe, “Torba yasalarla mühendisliğin akıl ve bilimle değil, siyasi olarak yapılması isteniyor. Mühendislikle ilgili konuları siyasi olarak yaparsanız ileride çok sorun çıkar. Deprem olduğunda evler yıkılır ve insanlar ölür. Bunun için mühendisliklere karışılmaması gerekiyor. Bakın İstanbul’da çevre düzenlemesinde siyaset işin içine girdiği için her taraf gökdelenlerle doldu taştı. Bizlerde bu kötü gidişata karşı dayanışma içine girerek dur demeliyiz” şeklinde konuştu.

İlk deprem yönetmeliğinin 1920 yılında çıkarıldığını anlatan Gökçe şunları söyledi; “1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminden sonra ikinci deprem yönetmeliği çıktı. Daha sonra 1968, 1978, 1997 ve 2007 yıllarında deprem yönetmeliği çıkarıldı. Eski yönetmeliklerde yanlış değildi ama zaman ve bilgiler artınca yeni yönetmelikler çıkarılıyor. Tabi bu yönetmeliklere bağlı olarak inşaat yapılırsa binalardan insan ölmez. Ama ne yazık ki yönetmeliklere uyulmuyor.”

 

Daha sonra toplantıya katılan Dindar Güngör, Ömür Güngör, Onurhan Yılmaz, Binnur Yılmaz, Tolga Kaplan, Necip Tırpan, Ersoy Canbek, Metin Vatanasever, Fatih Seber ve Bora Altan yapılması gerekenler konusunda görüşlerini açıkladı. Yeni temsilciler kurulu için öneriler sunulmasından sonra toplantı son buldu.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek