Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Ocak 2015, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 985 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü 2014’ü değerlendirdi

Lüleburgaz Belediyesi Müdürlüklerinin 2014 yılı değerlendirme sunumunda konuşan Veteriner Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Metin Şenpınar, müdürlükçe yaptıkları faaliyetleri anlattı.
Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü 2014’ü değerlendirdi

Sivrisinek mücadelesi yapıldı

Şenpınar” 2014 yılı içerisinde Nisan – Ekim ayları arasında sivrisinekle mücadele çalışmaları yürüttük. Lüleburgaz merkezinde evlerde, evlerin bodrumlarında bulunan durgun sularda sivrisinek ürediği tespitinde bulunup halkımızı bu konuda duyarlı olmaya ve kovalarda uzun süreli su bulundurmamaya davet etti.

Kurumlarda dezenfekte çalışması yapıldı

İlaçlama çalışmaları yaparak sivrisinekle mücadele çalışmaları yürüttük. Milli Eğitime bağlı okullar ve müftülüğe bağlı camilerde dezenfeksiyon çalışmalarında bulunduk.

Sokak hayvanları unutulmadı

Sokak hayvanları için de bakım, besleme, tedavi, kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirdik. 2014 yılı içinde 108 sokak hayvanını kısırlaştırdık. Toplam 332 sokak hayvanını tedavi ettik. 140 kuduz aşısı, 53 karma aşı yapıp 216 hayvanı kayıt altına aldık. 78 ısırma takibi yaptık. Sahiplendirilen hayvan sayımız ise maalesef 7 adet oldu. bu da insanlarımızın bu konuya duyarlı olmadıklarını göstermektedir” dedi.

Bakım ve tedavilerini yapılan sokak hayvanlarının pens ile küpelenip boyun arkalarına mikroçip takımı yapıldığını da belirten Şenpınar “hayvanlar hakkındaki tüm bilgilerin kaydedildiği mikroçipler sayesinde yeniden ekiplerimizce alınan hayvanların tüm bilgilerine erişilebilmekte bu da bize kolaylık sağlamaktadır” dedi.

Kurban Bayramı’nda da belediye kurban kesim yerinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Şenpınar, Kurban Bayramında 7 personelle toplam 211 küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını söyledi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek