Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 13 Ocak 2015, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1370 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk Anadolu Lisesi’nde Crıtıc Art projesi

Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi’nin 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında CRITIC ART adı altında başlattığı Comenıus projesinde ikinci etab etkinlikleri başladı.
Atatürk Anadolu Lisesi’nde Crıtıc Art projesi

üyük emekler verilerek yedi ortaklı devam ettirilen projemiz artık ürün verme aşamasına geldi.

Proje kapsamında dün Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nin proje sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışa Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin,  Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Suat Öz, Lüleburgaz’da bulunan lise müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Öz yaptığı konuşmada; Projemiz gerçekleşmeden önce değerli Görsel Sanatlar öğretmenimiz İnci Yılmaz Şimşek tarafından e twinning adlı ortak bulma sitesinde yapılan konu ve araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış ve  bu proje Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından onaylandıktan sonra 2013 -2014 eğitim öğretim yılında başlatılmıştır.Projemizin okul koordinatörlüğünü İnci Yılmaz Şimşek üstlenmiş, kendisine planlama, dil desteği, öğrenci seçimi, projenin okula ve yakın çevremize tanıtımı ve hareketlilikler konusunda okulumuz öğretmenlerinden Selcan Aktaş, İlknur Güler, Serap Kefeli ve Ebru Kızıl destek olmuşlardır. Şu ana kadar toplam üç ülkeye üç hareketlilik gerçekleştirilmiş olup bunlardan ilki Avusturya nın başkenti Viyana da öğretmen toplantısı olarak düzenlenmiştir. Sonraki İtalya’nın Bologna kentine toplam sekiz öğrenciyle birlikte gerçekleştirilmiş ve ev sahibi okulun düzenlemiş olduğu sanatsal etkinliklerde öğrencilerimiz bizzat yer almıştır.

İtalya hareketliliğinden hemen önce, geçtiğimiz 2014 Mart ayı içerisinde okulumuza Romanya ve Avusturya dan toplam 14 öğrenci altı öğretmen gelmiş ve tarafımızdan organize edilen sanatsal faaliyetlere iştirak etmişlerdir. Özellikle ülkemizin Avrupa Birliği gençleri tarafından tanınması ve diğer ülkeler tarafından tanıtılması açısından kaçırılmaz bir fırsat olarak gördüğümüz projemizin ikinci öğretmenler toplantısını da 2014 eylül ayında okulumuzda düzenledik. Ortak olduğumuz Avusturya, Almanya, Romanya, İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından Yunanistan’ın başkenti Atina ya üç öğretmen eşliğinde 8 öğrenci hareketliliği gerçekleştirildi. Altı gün süren hareketlilikte tüm ülkelerden gelen öğrenciler atık malzemelerden yeni tasarımlar üretmeyi ve bunların işsizliği aşan bir yöntem olduğunu öğrendiler.

Dördüncü ve son hareketliliğimiz 2015 Mart ayı içerisinde İspanya’nın Valencia şehrine gerçekleştirilecek olup yine sekiz öğrenci bu etkinliğe öğretmenleriyle birlikte iştirak edeceklerdir.

Etkinlik projenin son hareketliliği olup tüm ülkelerden proje boyunca yapılmış tüm eserler sergiye açılacak, öğrenciler kendi ürettikleri malzemeleri satışa sunacak ve böylelikle projemiz esas amacı olan sanat ile işsizliğin nasıl üstesinden gelinir sorusuna cevap bulunmuş olacaktır.

Sergimizin amacı Projemizin konularından biri olan İşsizliği devlet büyüklerinin bakış açısıyla görmek ve göstermektir. Yedi ülkenin öğrencileriyle birlikte oluşturduğu kartpostallar çoğaltılarak yerel yönetimde ve işsizlik sektöründe söz sahibi olan yetkililere iletilmiş, kartların arkasına işsizlikle ilgili düşüncelerini yazmaları istenmiştir. Görmüş olduğunuz tablo yedi ülkenin bu konudaki yetkililerinin söyledikleri, söylemek istedikleri mesajlarla bezenmiş ve ülkemize kadar ulaşmıştır.

Gayemiz sergimizin bir başlangıç noktası olmasını sağlamak, yetkililerimizin yetişen genç neslin ihtiyaçlarını bilerek istihdam konusunda onların mağdur duruma düşmeden hayatlarını kazanabilecek seviyeye getirebilmektir.” Dedi.

Lüleburgaz Lisesi Okul Müdürü Suat Öz’ün konuşmasının arsından sergiye katılan davetliler sergiyi gezdi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, sergiye katkı sunanları tebrik etti.

Serginin 5 gün süre ile 10.00-15.00 saatleri arasında Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde açık kalacağı öğrenildi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek