Lüleburgaz’ın kanalizasyon çilesi
TEMA’dan gazetemize ziyaret
Lüleburgaz’da su kesintisi giderildi
Yağlı Tohumlar’dan İYİ Parti’ye ziyaret
Bu haber 17 Ocak 2015, Cumartesi 09:11 tarihinde eklendi. 2270 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TİP 2 DİYABETTE CERRAHİ TEDAVİ

Lüleburgaz Derman Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli diyabet hastaları için de bir tedavi yönteminin mümkün olduğunu belirtti. Op. Dr. Tepeli : “Laparoskopik Cerrahi Yöntemle (İlealinterpozisyon) diyabet tedavisi mümkün” dedi.
TİP 2 DİYABETTE CERRAHİ TEDAVİ

Tepeli konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

Diyabet çok eskiden beri bilinen ve vücudun birçok mekanizmasını ( Kalp damar, Böbrek, Göz, Sinir sistemi, Cilt vb) kötü etkileyen bir hastalıktır. Günümüzde Tip 2 Diyabet dediğimiz halk arasında sonradan olma şeker hastalığı diye bilinen hastalığın artık Laparoskopik Cerrahi Yöntemle  (İlealinterpozisyon) tedavisi mümkün. Bu yöntemle Tip 2 diyabette vücudumuzda bulunan ancak yararlanamadığımız insülin yararlı hale gelmekte ve gerek dışarıdan kullanılan insülin miktarı gerekse ağızdan alınan anidiabetik ilaçların miktarı azalmakta ve nihayetinde de tamamen ortadan kalkmaktadır. Peki bu etki nasıl oluşmaktadır kısaca ondan bahsedelim; Bu ameliyatta midenin fundusu içeren bölümü alınır ve incebarsakla ilişkisi yeniden düzenlenir. Böylece vücuttaki insülinin salınımı ve yararlanımında etkili olan birtakım barsak kökenli hormonların etkiliği artırılır. İnkretin denilen ve ileumun son kısmından gıda teması ile salgılanan hormon miktarı artar bu da vücuttaki insülinin salınımını arttırır.On iki barsaktan salgılanan ve insülinin üzerine olumsuz etkileri olan anti-inkretinler ise bu ameliyatla oniki parmak barsağı devredışı kaldığı için azalır. Bunların yanında midenin fundusundan salgılanan ve Ghrelin denen açlık hissettiren hormon bu (metabolik cerrahi) ameliyatla azaldığından insülin üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kalkar. Tüm bu etkiler Tip 2 Diyabetlilerde insülin ve ilaç kullanımını zaman içinde tamamen ortadan kaldırır. Bu ameliyat Tip 1 diyabetlilere uygulanmaz. Çünkü bu hastalarda doğuştan insülin deposu eksiktir.”

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek