Eski Mezarlık otopark oldu
Sağlık Müdüründen Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne ziyaret
LÜLEBURGAZ’DA OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLDÜ !!!
HURŞİT GÜNEŞ: “YEREL SEÇİMLERDEN HEMEN SONRA ERKEN SEÇİM İSTENMELİYDİ”
Bu haber 04 Temmuz 2012, Çarşamba 09:14 tarihinde eklendi. 2135 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İDRAR KAÇIRMA SOSYAL YAŞAMI ETKİLİYOR…

Kişinin sosyal yaşantısını yakından etkileyen idrar kaçırma problemi, 35 yaşın üzerindeki her 5 kadından birinde görülüyor.
İDRAR KAÇIRMA SOSYAL YAŞAMI ETKİLİYOR…
İdrar kaçırma probleminin genel inanışın aksine sadece yaşlanma ile ortaya çıkan bir durum olmadığını belirten Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Berna Kuzuoğlu, rahatsızlığın genç yaşlarda da görüldüğünü söyledi.
Kuzuoğlu, "Özellikle menopoz sonrası dönemde olan ve zor doğum yapmış kadınlarda görülen bu durum bazen daha erken yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir. 35 yaşın üzerindeki her beş kadından biri az ya da çok zaman zaman olan idrar kaçırma problemi ile karşı karşıyadır. 65 yaşından sonra ise neredeyse her 3 kadından birinde bu problem vardır. İlerleyen yaş, zor doğum, çok sayıda doğum yapma, iri bebek doğurma, obezite, diyabet, menopoz (östrojen hormonunun azalmasına bağlı), genetik (bazı kadınlarda bağ dokusunun daha gevşek olması), kabızlık, astım,kronik bronşit, multipl skleroz, Parkinson hastalarında daha çok görülmektedir.” dedi.
İdrar kaçırmanın günümüzde kolaylıkla tedavi edilebildiğini vurgulayan Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi Fzt.Berna Kuzuoğlu, “Başarılı sonuç alınabilmesinde, idrar tipinin belirlenmesi ve sebebe uygun bir tedavi seçilmesi büyük önem taşıyor. Bunun için kegel egzersizleri ve ilaç yöntemleri uyguluyoruz. Zor doğumlar, karın içi basıncın arttığı kronik kabızlık gibi durumlarda, vajinada ön ve arka duvarda sarkmalar meydana gelebiİiyor. Bu sarkmalara idrar kaçırma şikayeti de eklenebiliniyor. Meydana gelen bu sıkıntıların bir kısmı ilaçlarla, bir kısmı kegel egzersizleri dediğimiz genital bölge kaslarının kasılarak çalıştırılması veya biofeedback fizik tedavi cihazları ile elektrik stimülasyonu yaparak, tedavi edilmektedir. Ameliyatsız idrar kaçırma tedavisi; genital bölge kaslarının bir egzersiz şeklinde planlı- programlı şekilde kasılarak çalıştırılması, buna elektriksel stimülasyon ile medikal destek verilmesi ile sağlanabilir. Anatomik yapının aşırı bozuk olmadığı durumlarda, vajinal sarkmanın, mesane sarkmasının abartılı olmadığı , idrar kaçırmanın hafif olduğu durumlarda biofeedback elektriksel stimülasyon tedavisi ile bu şikayetler ciddi derecede azaltılmakta veya tamamen kaybolmaktadır.” dedi.
Egzersiz çok önemli
İdrar kaçırma, mesane, rahim sarkması gibi hastalıkların pelvik taban bozukluğu olarak adlandırıldığına dikkat çeken Fzt. Kuzuoğlu, pelvik taban rahatsızlığı ile ilgili kadınlara şu uyarılarda bulunuyor: “Pelvik taban bozukluklarının en önemli ve sık görülen nedeni gebelik ve doğumdur. Gebelikte takip ve doğumun doğru bir şekilde yönetilmesi çok önemli, aşırı kilodan kaçınmak, sigara kullanmamak, 4 kg’yi geçen ağırlıkları taşımamak, ağır spordan uzak durarak pelvik taban egzersizlerine (kegel egzersizi gibi) ağırlık vermek çok önemli” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek