Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Nisan 2015, Cuma 09:14 tarihinde eklendi. 1249 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü unutulmadı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık etkinliklerine Türkiye’den tek katılım gösteren kent olan Lüleburgaz yine etkinliklerle otizm gününü unutmadı.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü unutulmadı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin başkanlığında 1 Nisan Çarşamba günü bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Bir Nefes Hastanesi, Balaban, Lüleburgaz Tıp Merkezi, Medikent Hastanesi ve Derman Hastanesi yetkilileri ile Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman hafta boyunca düzenlenecek etkinlikleri görüştüler.

2 Nisan Perşembe günü ise Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi. Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Soner Polat, okul müdürleri, öğretmen ve otizmli çocuklar ile velilerinin katıldıkları programda konuşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alper İlaslan, etkinliklere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Merkezde yapılan çalışmalar sayesinde velilerin gelecek kaygılarının biteceğine inandığını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Merkez Müdür Yardımcısı Barbaros Görkem Şinikoğlu, otizm nedir? Ailelerin yapması gerekenler ve merkez olarak yapılanları anlattı.

Otizm Nedir? 

Otizm, yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur.

Şinikoğlu, ailelere otizmli çocukları saklamamalarını bunu farklı bir yetenek olarak görmelerini istedi.

Otizmli ailelerin velileri ise konuşmalarında etkinlikte olmaktan mutlu olmadıklarını umutlu olduklarını ifade edip çocukları için eğitim hakkı istediklerini söylediler. Verilen imkanların kısıtlı olduğunu söyleyip kendilerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, Merkezdeki yönetici ve öğretmenlere teşekkür ettiler.

Programın bitiminde giyilen mavi t-shirtlerle otizme farkındalık yürüyüşü yapıldı. Etkinlik Aşkiye Neşet Çal Salonu girişinde verilen kokteyl ile sona erdi. Akşamda birçok noktada mavi ışık yakılarak haftaya destek verileceği belirtildi.

Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yama da birçok gıda hizmeti sunan işyerinde otizmli öğrencilerden hafta boyunca ücret alınmayacağını veya indirim yapılacağını belirtti.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek