Trakya aşırı sıcaklara teslim oldu
Vali Ekici’nin Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret etti
Dolunun etkili olduğu Kırklareli'nde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Dansçı adayları için yaz okulu başlıyor
Bu yazı 15 Mayıs 2024, Çarşamba 09:03:04 tarihinde eklendi. 190 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇANGAL'DAN SAKARCA'YA, EYMÜR'DEN ÇATALPINAR'A BİR HAFTA SONU GÜNLÜĞÜ... - Nuri Kahraman

ÇANGAL'DAN SAKARCA'YA, EYMÜR'DEN ÇATALPINAR'A BİR HAFTA SONU GÜNLÜĞÜ...

 

Cumartesi günü önce, ORŞAYAD'ın sabah kahvaltısı programına katıldık. Şâir, yazar ve sanatseverlerden 50 civârında kişi olarak Ordumuzun değerlerinden Eski müsteşar, Sayıştay Baş Denetçisi, yazar Sn Necdet Topçuoğlu Bey'i ilgiyle dinledik.

TOPÇUOĞLU'DAN NASUHBEYOĞLU'YA

Başkan Tevfik Karabulut; bu ilk buluşmadan sonra-2.si Haziranda yapılacak ve böyle her ay bir kıymetli misâfirimizi burada dinleyeceğiz dedi ve gelecek ayın misâfirinin Emekli Vâli Ayhan NASUHBEYOĞLU olduğunu açıkladı.

KEŞKE DEDİK; ARZ'OLUNUR!

Necdet Beyi pür dikkât, ilgiyle dinledikten sonra, keşke misâfirlerin konuşmaları kayda alınıp daha sonra kitaplaştırılsa diye düşündük. İlgililere arzolunur.

ÇANGALLAR TAMAM, EKME'YE DEVÂM

Kahvaltının ardından istikâmet Eymür. Öyle ya; Ekim-dikim zamânı. Bir yandan çangalları diktik, bir yandan da fasulyeleri ektik. Gelecek hafta da inşâllâh tel ve kazıkları muhkemleştiririz. Ayrıca diğer salatalık, kabak gibi ekileceklere, biberlere, diğer sebzelere falan bakarız.

ARPAKÖY, DÜZKÖY, KUŞGEDİĞİ

Yarın için başka bir program olduğu için akşamdan dönmeyi ve bir ziyâret yapmayı düşündük. Arpaköy, Delikkaya, Altınyurt'tan yayla yoluna çıktık. Burası Bayadı KUŞGEDİĞİ mahalli.

HEY GİDİ ESKİ GÜNLER!

Çocukluğumuzda, okul dağılır dağılmaz kamyonetin üzerinde eşyalarla berâber buradan doğru götürürdü babam bizi kestirmeden yaylaya; o günleri hatırladık.

REFİK-GÜLDEREN KOÇAK

Bayadı'da Refik-Gülderen KOÇAK çifti hem uzaktan akraba olmanın yanında, daha çok PAMUKKENT'te ikâmet ettiğimiz yıllardan blok komşumuz. Çocukları da olmayan ve bizi âdetâ çocuklarıymışçasına seven bu güleryüzlü, gani gönüllü insanları bir komşularını uğurlarlarken bulduk.

NASÎP VARSA GELİR HİNTTEN YEMENDEN!

Meğer o da SAKARCA getirmişmiş. Nasîbe bak! Gülderen Teyze de onu bir yapmıştı ki yumurtalı gine; nasıl anlatmalı bilemiyorum?!

RABBİMİZ DE SİZLERE İKRÂM ETSİN

Biz de, birlikte kıldığımız akşam ve Yatsının peşinden, Rabbimizin de onlara ikram etmesini, bu dünyâda imtihan olarak vermediklerini öbür dünyâda ihsân buyurması ve etraflarının cıvıl cıvıl olması dilekleriyle duâlar ettik ve hep birlikte ÂMÎN dedik.

NELER KONUŞTUK NELER; AMA

Refik Ağabey neler anlattı neler. Erbabı bir roman çıkarır. Seferberlik yıllarında köyde olanlar, hakimiyet mücâdeleleri, kendi sülâlesinin burada tutunma öyküsü falan. Notlar aldık ama, çok uzun hikâye. Köşe yazısı formatından taşar. Bakalım ne yapacağız? Zîrâ, illâ ki değerlendirmek istiyoruz. Ancak şimdilik Yâ nasîp demekle yetiniyoruz.

ÇATALPINAR'DA MÜSTESNÂ GÜN

Daha önce sözünü ettiğimiz programa İbrâhim YÜKSEL Hocamızın arabası ve kaptanlığıyla Muzaffer GÜNAY Bey üçümüz gittik. 3 bine yakın kişinin katılımıyla, yöreyi aydınlatan yıldız insanların ardından talebeleri ve âilelerince organize edilip sunulan güzel bir kadirşinâslık örneği ve wefâ günü programı oldu.

ORGANİZATÖR; AHMET ALİ GENCEL

Ordu Vâlimiz Muammer EROL Bey ve yardımcıları, ilçe Kaymakamımız Mehmet Nesip Mâhir, ODÜ İlâhiyât Fakültesi Dekanı, EDEP Başkanı Prof. Dr. Hamit ER Beylerin katılımlarıyla onurlandırmaları yanında İstanbul'dan hafızların güzel tilâvetleri, hemşehrimiz  Prof. Dr. Kerim BULADI ve İl müftümüz Dr. İsmail ÇİÇEK ve Çatalpınar İlçe Müftümüz Osman GÜL Bey Hocalarımızın aydınlatıcı, güzel konuşmaları, programın öncüsü Ahmet Ali GENCEL Bey hocanın bilgilendirici açıklamalarıyla berâber Çatalpınar müstesnâ bir gün yaşadı.

ÇİFTE EZAN, TOPLU NAMAZ

Program çifte ezanın ardından toplu namaz ve duâ ile berâber güzel yemek ikrâmı ve de bu yıl ilk olmak üzere ERİŞ VAKFI Hediyesi olarak her katılımcıya fazla fazla olmak üzere çok profesyonelce hazırlanıp basılmış iki kitap hediye edildi.

ORDU ŞEHRENGİZİ, ÂİLE ve GENÇLİK EL KİTABI

İlki, albüm niteliğinde ilçe ilçe bol fotoğraflar ve ara bilgilendirmelerle dolu ORDU ŞEHRENGİZİ ile diğeri Ahmet YÜTER Bey Hoca'ya âit çok çok güzel bilgileri çok pratik ve güzel bir dille sunan, ÂİLE VE GENÇLİK EL KİTABI diyebileceğimiz muhtevâ ve nezâhette bir kitap ta hediye edildi.

KIRK YIL ÖNCE, BİR ÖMÜR SONRA

Burada, hediye kitabın yazarı, 40 yıl önce, o zamanların TOPKAPI OTOGARI'nda tanıştığımız, bizi hatırlayıp yanımıza gelen ve hasret giderdiğimiz, şu an da emekli imam olarak Sarıyer Ortaköy ERİŞ CÂMİİ'nde kendisine görev verilen Ahmet YÜTER Bey Hocamızı günün en sürpriz ismi olarak zikretmek bir görev bizim için. Onunla nizi bir masada tevâfuk ettirip kucaklaştırqn Rabbimize hamdediyorum.

İSTANBUL TİLÂVET EKİBİ

Sâdece o değil, Ahmet YÜTER Bey'le berâber aynı masada bulunan misâfir okuyucu hâfız heyetiyle de görüşüp tanışmak imkânı oldu. Hepsine de duâcıyız.

İLK NESİL ORDU İMAM-HATİP ARKADAŞLARI

Ayrıca; Şâban SADAN, Ahmet SUİÇMEZ, Şükrü KINA, Kerim EREN, Sıtkı SİYAMBAŞ, Naim TİKENOĞLU, Süleyman MEMİŞOĞLU, Hasan KARTAL gibi birçok arkadaşla karşılaşıp hasbihâl ettik.

MERKEZ CÂMİ, MERKEZÎ EZAN

Bu arada, program devam ederken öğle namazı için merkez câmiye gittiğimizde İsmail YEŞİLKEKLİK Hocamızla da tanışmış olduk. Bize merkezî ezana müsâadelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sesin vâdi vâdi, tepe tepe dalga dalga gidip yankılandığını duyarak okumanın da ayrı bir tadı var. İnşâllâh burada tekrar okumak nasip olur.

GİDENLERE RAHMET, KALANLARA SELÂMET

Programda tüm emeği geçenlere teşekkürlerle berâber nicesine katılmayı Rabbimizin bizlere lûtfetmesi niyâzıyla merhum hocalarımıza rahmet diliyor, ayrıca hocaları ve talebeleriyle, hattâ bu programa katılanlar da dâhil olmak üzere Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı herbirerlerimize nasîp etmesi ve bizleri de o sevdikleri arasına katması ve de orada tüm sevdiklerimizle buluşturması ümîdiyle cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek