Trakya aşırı sıcaklara teslim oldu
Vali Ekici’nin Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret etti
Dolunun etkili olduğu Kırklareli'nde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Dansçı adayları için yaz okulu başlıyor
Bu yazı 30 Mayıs 2024, Perşembe 09:16:33 tarihinde eklendi. 146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PİRAZİZ'DE "BEYTÜL'HİKME" GÜNÜ... - Nuri Kahraman

PİRAZİZ'DE

 

Geçtiğimiz Perşembe Piraziz, madden olduğu gibi mânen de bir "pazar" keyfiyeti, kelimenin tam mânâsıyla bir mânevî panayır vâkıası yaşadı.

PÎR-İ AZÎZLER, AKÇA DEDELER

Adından da anlaşılacağı üzere, geçmişte pirlerin, şeyhlerin, Akça Dede'lerin yaşadığı, mâneviyât büyüklerinin bol olup toplumun edep, ahlâk, irfan, sevgi-saygı eksenli bir hayâtı özümseyip soluduğu o güzel iklîmi tekrar ihyâ edip çağın idrâkine sunarak günümüzde ve kopuş olmadan gelecekte de sürdürmek adına bir güzel müessesenin açılış günüydü.

HİKMET'TEN İRFÂN'A, ATILIŞTAN AÇILIŞA

Hikmet keyfiyet ve yolculuğu adına âdetâ bir mîlattı bugün yaşanacak olan Piraziz'de. Bir, HİKMETE DÖNÜŞ, aslına dönüş irâdesi beyânı olacaktı bu. İşte burada, bunun ilk adımının  atılışına ve de daha güzel bir geleceğe dâir ümit ufuklarının açılışına şâhit olacaktık bugün.

GÖNÜLLER BAYRAM, PİRAZİZ SEYRÂN

Bizim, Ordu'dan, emekli vâiz, gönül insanı Osman ÇELİK, 70'li yıllardan Ordu İmam-Hatip Okulu devre arkadaşlarımız Erdoğan BAYRAMLI, Server KARAMAN hocalarla kavilleşip katıldığımız program öğle namazı sonrası icrâ edildi.

HOŞGELDİNİZ, SAFÂLAR GETİRDİNİZ

Kürsüye gelen takdimci, Piraziz Müftülüğü veri hazırlama ve kontrol işletmeni Halim KARADENİZ;

"Sn. Kaymakamım,

Sn. İl müftüm,

Kamu kurumlarımızın değerli âmirleri

Kıymetli meslektaşlarım

Saygıdeğer misâfirlerimiz.

Piraziz Müftülüğü Gençlik Merkezi ve BEYTÜL'HİKME KÜTÜPHÂNESİ'nin Açılış Merâsimi'ne HOŞGELDİNİZ, SAFÂLAR GETİRDİNİZ."

diyerek programı başlatmış oldu. Sonra da program seyrini arz etti.

ŞEHİTLERE SAYGI, ŞÂHİTLERE SEVGİ

Buna göre, önce tüm şehitlere saygı duruşu ve hep birlikte söylenen İstiklal Marşı'nın ardından Eren Mahallesi Merkez Câmii İmam-Hatibi hâfız Emin AYDIN Hoca tarafından Âl-i İmran 102-109 ve Alak Sûresi 1-5. âyetler tilâvet edildi.

SU KÜÇÜĞÜN, YOL BÜYÜĞÜN DERLER!

Günün önem ve mâhiyetini arzeden konuşmasında İlçe Müftümüz Mehmet AYIN Bey hocamızı dinledik.

Daha sonra, akışta değişiklik yapılarak, derslerine geç kalmamaları adına yarışmaya katılıp dereceye giren talebelere ödül töreni öne alındı.

HOCALAR, TALEBELER, GÜZELLİKLER

Bu, ümit çiçeklerimiz olan öğrencileri yetiştiren Yâsemin ÇEVİK Hocahanım öğrencileriyle huzûra geldi. Yavrular tek tek, ilki Rabbi yessir ile başlayıp anlamını da seslendirmek sûretiyle ezberden farklı farklı birer Hadîs-i Şerîf okudular.

DERECEYE GİRENLER, ÖDÜL VERENLER

Yarışmada 1. Olan Ece HAN'ın ödülünü Giresun İl Müftümüz Selçuk KILIÇBAY takdim etti. Eşit puanlı diğer 1. Ömer Fâruk ÇEVİK ise ödülünü Belediye başkanımız M. Esat AYYILDIZ'ın elinden aldı. 2. Ayşe Kübrâ YÜKSEL'e ödülü ilçe müftümüz Mehmet AYIN Hocamız, 3. Zeynep Gülce ERDİKLİ'ye Vakıf insan İsmail KARAKIŞ, 4. İbrâhim Hakkı ŞENOL'a ise ödülü, dedesi, Yeni Mahalle Hâlis Bey Câmii İmam-Hatipliğinden emekli, bizim ŞEKER HOCA olarak görüp tavsif ettiğimiz Mustafa ŞARDAĞ Hoca eliyle verildi.

GÜL YÜREKLER, CAN ÇİÇEKLER

Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de günün anısı ve teşvik amacıyla takdir edilen ödüller de yarışmanın sponsorları Özdemir Eczânesi sâhibi Hayri ÖZDEMİR ve PİRİMDER Başkanı Emin AYDIN Hoca tarafından takdim edildi.

GENÇLİK HAZÎNE, İLİM SERVET, HİKMET BEREKET

Giresun İl Müftümüz Selçuk KILIÇBAY hocamız yaptığı konuşmada BEYTÜL'HİKME ismi üzerinden mesaj vererek; "Bu, çok güzel ve yerinde seçilmiş bir isim. Oku ama; neyi? Bugün okuma yok değil. Bilim ve tekniğin geldiği nokta ortada ama insanlık mutlu değil. Çünkü ilim olsa da HİKMET yok. Çâre İLİMLE HİKMETİ BULUŞTURMAKTIR. Sıkıntı burada. Bunu sağlamamız lâzım."

MÜESSESE MÜHİM, KARAKIŞ NÜMÛNE-Yİ İMTİSÂL

"Kelime anlamı HAZÎNE olan gençlerimize ilim öğrettiğimiz, teknik verdiğimiz kadar onları hikmetle de buluşturmalıyız ki maddî-mânevî gerçek bereket husûle gelsin. Hem dünyevî, hem uhrevî kurtuluş buradadır ve bu meyânda bu müessese çok anlamlı ve önemlidir. Başta İsmail KARAKIŞ Bey hocamız olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, hayırlara vesîle olmasını diliyorum" meâlinde bir konuşmayla günün ve müessesenin anlam, önem ve misyonunu veciz bir şekilde vurgulamış oldu.

TAKDİRLER, TEŞEKKÜRLER; EMRİNİZDEYİZ

Sonra sırasıyla Belediye Başkanı M. Esat AYYILDIZ ve Kaymakam Burak ÖZ Beyler yaptıkları kısa selâmlama konuşmalarıyla müessesenin oluşumunda emeği geçenlere teşekkürlerle berâber bundan sonraki safhalarda ihtiyâç olduğunda kendilerinin gereken desteği sağlayacaklarına dâir bir nevî taahhüdde bulundular.

KARAKIŞ'A PLÂKET, ÖRNEK HAREKET

Bu, günün anlam ve önemine dâir güzel konuşmaların ardından sunucunun;

"Açılışını yapmış olduğumuz Gençlik Merkezi ve BEYTÜL'HİKME KÜTÜPHÂNESİ'ni gençlerimizin hizmetine sunan ve TDV Piraziz Şûbemize bağışlayan İsmail KARAKIŞ Hocamızı plâketini almak üzere dâvet ediyoruz" çağrısıyla Ordu İmam-Hatip Okulu ve İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden Ağabeyimiz olup, hayâtını gerek buralarda gerekse yurt dışında mânevî hizmetlere vakfetmiş, burada da görüldüğü gibi sâdece candan değil, herkese nasîp olmayacak şekliyle maldan da vererek bizim jenerasyonda temâyüz etmiş, kendisiyle gurur duyduğumuz, Rabbimiz her beldeye böyle beldesine, toprağına vefâkâr insanlar lûtfetsin diye duâ ettiğimiz İsmail KARAKIŞ Hocamız kürsüye geldi.

MEDÂR-I İFTİHÂR; HANİ, KAÇ YERDE VAR?

Sunucu Halim Bey'in; "Plâket takdimi için Sn. Kaymakamımız Burak ÖZ Beyefendi'nin kürsüye teşriflerini arz ediyoruz" dâvetiyle de, bu merâsimin müsebbibi, örnek, vefâkâr, vakıf insan, biz arkadaşları olduğu kadar yörenin de medâr-ı iftihârı Ağabeyimiz İsmail KARAKIŞ Hoca'ya İlçe Kaymakamı Burak ÖZ tarafından teşekkür ve şeref plâketi takdim edildi. 

HAYIRLI OLSUN; ALLÂH CC SAYILARINI ARTIRSIN

En son olarak ta, bu ilçede 6 yıla yakın Müftü olarak görev yapmış bulunan, bölgenin tanınan değerlerinden Mesut ÖZTÜRK Hoca tarafından programın ve de müessesenin duâsı yapıldı.

BESMELEYLE AÇILIŞ, KİTAPLARLA BULUŞMA

Duânın ardından Kaymakam, Belediye Başkanı, İl ve İlçe müftüleriyle İsmail KARAKIŞ, Mesut ÖZTÜRK hocalar eliyle ve BESMELELERLE kurdele kesilerek temsîlî açılış gerçekleştirildi. Kütüphâne gezildi. Özellikle yazma eserlerin bulunduğu asırlık kara kaplı ilmî eserler ilgi topladı.

HERKESE YEMEK, CÜMLEYE İKRÂM

Katılan herkese yemek ve çay ikrâmı, yapılan dost sohbetleri, burada sık sık buluşma, hikmet yürüyüşünü sürdürme dilekleriyle berâber program sona erdi.

Günün haberi Piraziz Müftülüğü haber sitesinde  şöyle yer aldı:

BEYTÜLHİKME  KÜTÜPHANESİ AÇILDI.

"Piraziz Müftülüğü Gençlik Merkezi Beytülhikme Kütüphanesi yapılan törenle açıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilçe müftüsü Mehmet Ayın  açılış konuşmasını yaptı. Açılışa teşrif eden İlçe Kaymakamı Sn.Burak Öz, Belediye Başkanı Sn.M.Esad Ayyıldız, Giresun İl Müftüsü Sn.Selçuk Kılıçbay'ın konuşmalarının ardından Beytülhikme de yapılan yarışmada derece giren öğrencilere  hediye ve ödüller verildi.  Beytülhikme kütüphanesini Diyanet Vakfı'na bağışlayan Sn.İsmail Karakış hocaya İlçe Kaymakamız plaket vererek teşekkür etti. Emekli Müftü  Mesut Özturk hocanın açılış duası ile program sona erdi.

Konuşmacılar gençliğin gelecek olduğunu gençliğe yapılan yatırımın geleceğe atılan tohum olduğunu gençlikle iletişim eksikliğinin de bizlerin eksikliği olduğunu, daha fazla gence ulaşılması gerektiğini ifade ettiler.

 Ayrica programa katılan  Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Muzaffer Ergün’e,  Piraziz Kurum Amirlerine, açılışa özel gelen misafirlerimize, Pirazizlilere ve organizasyonda emeği geçenlere ve buranın Kütübhane olmasında emeği olan selef Müftülerimize de teşekkür ediyorum."

PİRAZİZ'DEN BÖLGEYE, TÜM SATH-I ÜLKE'YE

Çok güzel özetlenmiş bu metnin ardından biz de, bizlere çok güzel bir gün yaşatan, böyle güzellikler ortaya koyarak geleceğe dâir ümitlerimizi yeşerten herkesten Allâh CC râzı olsun diyor, hikmet arayış ve yürüyüşünü başlatan Piraziz'in ve de yetiştiği toprağına vefâlı İsmail KARAKIŞ Hocamızın Giresun'dan Ordu'ya çevre yerleşimlerdeki diğer etkili-yetkililer, belediye başkanlarıyla zengin, imkânlı kişi ve kuruluşlarca örnek alınması, tüm ülkemizde bizi biz yapan değerlerin yeniden ihyâsına muvaffak olunması niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor,

GAZZE, DOĞUTÜRKİSTAN; DÜNYÂ

başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu, insanlığın hidâyeti, özellikle vicdan sâhibi bulunan, Gazze için kendini ortaya koyanların Kelime-i Şehâdeti, tüm bunlarda millet olarak bizim de katkımız hattâ öncülüğümüz olması ümîdiyle cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek