Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 11 Haziran 2024, Salı 16:26:00 tarihinde eklendi. 159 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDPKK/DEM PARTİ KAPATILMALIDIR - Servet Şenyiğit

HDPKK/DEM PARTİ KAPATILMALIDIR

 

İçişleri Bakanlığı Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ı görevden aldı ve yerine kayyum atadı. Kendilerine demokratik diyen bazı kişi ve örgütler hemen yaygara koparmaya başladılar. “Seçimle gelen seçimle gider” diyorlar. Seçimle gelenin dokunulmazlığı mı var? Seçimle gelen suç işlerse yargılanmayacak mı? Devlet bunlara yaptırım uygulayamayacak mı? Milletvekili dokunulmazlıklarına da karşı olan biri olarak böyle saçmalıklara gülüp geçebiliyorum ancak. Üstelik DEM Partili Belediye Başkanı Akış, silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan mahkemece 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

          Türk Silahlı Kuvvetleri, polisimiz, köy korucularımız PKK’yı hendeklere gömdü. Bugün baktığımızda; RTE ve Hükümetinin zaafları nedeniyle PKK hendeklerden çıkarılıp belediye başkanlıkları makamlarına oturtuldu. Yerel seçimden sonra Van’ da ve diğer illerimizde tezgahlanan yakma yıkma eylemleri, Türkiye’mizin bağımsızlık, birlik ve bütünlüğüne karşı planlanan turuncu kalkışmaların habercisidir.

          Anayasa Mahkemesi PKK güdümlü HDP ve DEM Partiyi kapatmıyor. Belediyelerin PKK’ya bırakılmasının bedeli çok ağırdır. PKK Terör Örgütü, bu belediyeler sayesinde dağa terörist göndermekte, bölücü faaliyet için para toplamakta, propaganda yapmakta, halk üzerindeki baskı ve denetimini yoğunlaştırmakta ve belediye olanaklarını karanlık amaçları için kullanmaktadır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı dava, Anayasa Mahkemesi’nin çoğunluğu tarafından uzatılmaktadır. Anayasa’nın 68, maddesine göre bu partinin bugüne kadar kapatılması gerekirdi.

          Türkiye’miz zorlu bir döneme girmiştir. Dış cephede Türkiye’yi hedef alan tehditler ve iç cephede terör yanında halkın zorlaşan geçim koşulları da düşman planlarında kullanılacaktır. ABD ve İsrail denetimindeki bazı siyasi parti yönetimlerinin bu planlara şimdiden hizmet eden tutumlara girmesi karşılaştığımız tehlikenin boyutlarını belirlemektedir.

          Türk Milleti Meclis’te PKK istemiyor. Bölücülüğe özgürlük tanınamaz. Bölücülüğün özgür olduğu bir ülkede demokrasi olmaz. Demokrasinin şartı, ülke bağımsızlığı ve bütünlüğüdür.

          servetsenyigit@gmail.com

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek