Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 14 Haziran 2024, Cuma 09:10:56 tarihinde eklendi. 2638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKKARIŞTIRAN’I KAZANMAK GERÇEKLERİ ÖRTMEZ - Ertan Bayer

BÜYÜKKARIŞTIRAN’I KAZANMAK GERÇEKLERİ ÖRTMEZ

 

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayan yoğun haber gündemi yerel seçimlerle tavan yapmıştı.  13 Ağustos 2023 Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı seçimleri yapılmış ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nı emekli öğretmen Ali Can kazanmıştı.

Ben de Özerler Mahallesi Delegesi olarak seçim çalışmalarında “Kırmızı çizgim CHP Lüleburgaz Belediye Başkanlığı için ön seçim yapmak. Aksi halde istifa ederim” diyen  CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Adayı Ali Can’a oy vermiştim.

Ki kendisi daha sonra  parti üyelerine “Ben  istifa ederim demedim, GEREKİRSE İSTİFA EDERİM demiştim” diyerek sözünü tutmadı.  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Kırmızı listeden seçilen Ali Can olunca, İl Başkanı da Kırımızı listenin destek verdiği Bora Terzi seçildi.

Ancak bu ikilinin yola çıkarken söyledikleri ile seçildikten sonra yaptıkları arasında 360 derece fark oldu. Doğal olarak da bu dönüşler çok sayıda CHP üyesinin tepkisine yol açtı.  Kaldı ki CHP Kırklareli İl Başkanı Kırklareli genelinde sadece Lüleburgaz ve Vize’yi kazanırken CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı da oyların 48 binden 35 bine düşmesini görmezden geldi.

 Bu sonuçlarla Türkiye’nin en başarısız ili olan Kırklareli’nde görevde olanların istifası beklendi. Ancak Kırklareli ve Lüleburgaz’da tam tersi oldu. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can ile Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi kendileri istifa etmek yerine “Lüleburgaz’da hani ön seçim yapacaktınız?” diye soran parti üyelerini disipline vermeyi seçti. Bu disipline verilen kişilerin  arasında bende varım.

Disipline verilme nedenim de Bağımsız Belediye Başkanı Emin Halebak’ı tebrik etmem, Emin Halebak’ın   vatsap gurubunda yer almam ve yazışma yapmam.  Disipline verildiğimi bildiren belgede de CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın imzası var.

Beni Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli disipline verse anlarım. Kendisi ile Belediye Meclis Üyeliği yaptığım dönemde tartışmalarımız olmuştu.  Ancak kendisine destek  verdiğim CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı’nın beni disipline vermesi bana çok ilginç geldi.

 

 

 

 

10 Mayıs 2002’den beri Lüleburgaz’da gazetecilik yapıyorum. Bu nedenle Lüleburgaz’da 2002 yılından beri siyaset yapan hemen hemen herkesi tanırım. Tüm adayları da tebrik ederim. Kaldı ki CHP Lüleburgaz İlçe  Başkanlığı’nın  Belediye Meclis Üyesi olmama rağmen beni seçim vatsap grubuna almaması onların beni ötekileştirmesidir.  Emin Halebak’ın da davet etmesi O’nun büyüklüğünü gösterir.

Geçtiğimiz hafta Perşembe gününün akşamı yapılan  CHP Lüleburgaz İlçe Danışma Toplantısı’nda  CHP Kırklareli  Milletvekili Fahri Özkan güzel bir soru sormuş. “Belediye  seçimlerinde parti karşıtı çalışanlar disipline verildi, peki milletvekili seçimlerinde parti karşıtı çalışanlar ne olacak?” buna kimse halen veremedi. Neden ? “Veremezler çünkü”

Milletvekilimiz Fahri Özkan, Kırklareli’nde nerelerin neden kaybedildiğini anlattı.  Ama milletvekili ortamı terk edince, CHP Kırklareli İl Başkanı ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı kendilerini başarılı bulduklarını söyledikleri duyuldu.

İlçe Danışma Kurulu’na tüzükte olmayan kişiler davet edilerek İl Başkanı’na teşekkür ettirildi. “Ama bu sizi kurtaramaz”   CHP İl Kırklareli İl Başkanı ve Lüleburgaz İlçe Başkanı, kendi yanlışlarınızı örtmek için parti üyelerini disipline veriyorsunuz.

Tarih sizi “KENDİSİNE OY VEREN PARTİ DELEGELERİNİ DİSİPLİNE VEREN EN BAŞARISIZ İLÇE BAŞKANI VE İL BAŞKANI OLARAK YAZACAK” bu size yeter….

Ama bu size yeter mi? SANMIYORUM.

İyi bayramlar…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek