Vali  Ekici, Fehime Aksu Bakım Salonu'nun açılışına katıldı...
Gaziler Günü için ön toplantı yapıldı
Bir ithal dilencimiz eksikti
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi
Bu yazı 05 Eylül 2024, Perşembe 09:17:26 tarihinde eklendi. 561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ağustos Ayında Ekonomide Neler Yaşandı? - Ertan Bayer

Ağustos Ayında Ekonomide Neler Yaşandı?

 

 

Türkiye genelinde daha önceki yıllarda enflasyon olsa bile halkımız Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bolluk yaşardı.

 

Yaz mevsiminin getirdiği bolluk en az 3 ay boyunca kendini hissettirirdi.

Ancak bu yıl kış mevsiminin zor geçeceği Ağustos ayında kendini hissettirdi.

 

Eğitimdeki pahalılığın Ekim ayından itibaren gıda ürünlerinde bile görüleceği belli oldu. 

 

Halkın tek derdi geçim oldu. Geçim derdi seçimi getirir mi bu hep beraber göreceğiz.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 20 Ağustos 2024'te gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faiz oranının yine %50 seviyesinde sabit kalmasına karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankaların toplam kredi hacmi yılbaşından bu yana %22 artış göstererek 14 trilyon TL'yi aştı.

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı aylık enflasyon oranını %2,47 yıllık oranı ise %51,97 olarak açıkladı.

 Konut satışları temmuz ayında haziran ayına göre %60 oranında arttı, Türkiye genelinde temmuz ayında toplam 127 bin 88 adet konut satışı gerçekleştirildi. 

•Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre hesaplanan Tüketici Güven Endeksi, temmuz ayında 75,9 iken ağustos ayında %0,6 oranında artarak 76,4 oldu. 

•Merkez Bankasının toplam rezervleri, 16 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 682 milyon dolar artışla 152 milyar 915 milyon dolara çıktı. 

 Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı sayısı 124,9 milyon, banka kartı sayısı 191,0 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 96,7 milyon adet oldu. 2023 yılının temmuz ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 14’lük, banka kartı adedinde yüzde 5’lik, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 19’luk artış yaşandı. 

 

Bu kart miktarlarının artışı bile vatandaşın sıkıntısını ortaya çıkaran bir veri oldu.

 

Yöneticilerimiz enflasyon sorununu bir an önce çözmeli aksi halde bu kış iyi geçmeyecek.

 

Kalın sağlıcakla.. 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek